ΦΟΒΟΣ

Ο φόβος είναι ένα από τα βασικά συναισθήματα του ανθρώπου, είναι σαν το ένστικτο. Όλοι μας από την παιδική μας ηλικία έχουμε εφοδιαστεί με ένστικτα επιβίωσης και χρησιμοποιούμε τον φόβο όταν αισθανθούμε κίνδυνο ή δεν νιώθουμε ασφαλείς.

Στην πραγματικότητα ο φόβος μας προστατεύει. Μας βάζει σε επιφυλακή για τον κίνδυνο και μας προετοιμάζει να τον αντιμετωπίσουμε. Το να φοβάται κανείς είναι απόλυτα φυσιολογικό – και χρήσιμο – σε ορισμένες καταστάσεις. Ο φόβος μπορεί να είναι σαν μια προειδοποίηση, ένα σήμα που μας προειδοποιεί να είμαστε προσεκτικοί. Ωστόσο όμως ο φόβος μπορεί να είναι ήπιος, μέτριος ή έντονος ανάλογα με την κατάσταση και τις εμπειρίες του ατόμου.

ΦΟΒΙΑ

Όταν κάποιος έχει κάποια έντονη αντίδραση φόβου σε κάτι συγκεκριμένο τότε έχει φοβία. Όταν κάποιος έχει φοβία, ο φόβος είναι δυσανάλογος με τον ενδεχόμενο κίνδυνο. Αλλά για το άτομο που έχει την φοβία, ο κίνδυνος μοιάζει να είναι αληθινός επειδή ο φόβος είναι πολύ δυνατός. Κανείς δεν γεννιέται με φοβία. Η φοβία είναι μια συμπεριφορά επίκτητη. Οι φοβίες κάνουν τους ανθρώπους να ανησυχούν, να αισθάνονται αναστατωμένοι, και να αποφεύγουν πράγματα ή και καταστάσεις που φοβούνται επειδή η φυσική αίσθηση του φόβου είναι πολύ έντονη.

Φοβίες αντιμετώπιση

Έτσι η εκδήλωση μιας φοβίας μπορεί να επηρεάζει τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Για παράδειγμα, ένα άτομο με φοβία στους σκύλους μπορεί να φοβάται να περπατήσει σε ένα πάρκο καθώς στο πάρκο είναι πιθανό να κυκλοφορούν σκυλιά και μετά από λίγο καιρό μπορεί να φοβάται να περπατάει στο δρόμο καθώς είναι επίσης πιθανό να δεις κάποιο σκύλο στο δρόμο και ως επακόλουθο μετά από λίγο καιρό θα ψάχνει να βρει δικαιολογίες για να μην βγει έξω από το σπίτι όπου νιώθει ασφαλής μακριά από σκύλους.

Και είναι πολύ κουραστικό και ψυχοφθόρο να νιώθεις τον αυτό τον έντονο φόβο που προκαλεί η φοβία. Μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό να χάνεις ευκαιρίες επειδή κάποιος φόβος σε κρατάει πίσω. Και μπορεί να είναι πολύ ντροπιαστικό να φοβάσαι πράγματα που άλλοι δείχνουν να μην έχουν πρόβλημα. Πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν βοήθεια στο να ξεπεράσουν τους φόβους και τις φοβίες. Και δεν είναι λίγοι αυτοί των οποίων η ζωή κυβερνιέται από το φόβο.

Η Υπνοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις φοβίες και να αντιδράς με διαφορετικό τρόπο όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με κάτι που αντιλαμβάνεσαι ως κίνδυνο ή σου προκαλεί άγχος..

Γνωστές Φοβίες: Αντιμετώπιση με Κλινική Υπνοθεραπεία

Η λίστα με τις φοβίες που αναφέρονται αριστερά είναι μια ενδεικτική λίστα και δεν συμπεριλαμβάνει όλους τους τύπους των φοβιών – υπάρχουν χιλιάδες –! Με την κλινική υπνοθεραπεία μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε. Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα ή να κλείστε ένα ραντεβού για να τις αντιμετωπίσετε! Πολλοί από τους πελάτες μας το έχουν ήδη καταφέρει.

Έχετε ερωτήσεις;

Ενδιαφέρεστε για την υπηρεσία ή θέλετε έχετε κάποια ερώτηση ή απορία; Επικοινωνήστε μαζί μας.

Θέλετε Περισσότερα;

Δείτε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.