Ο εθισμός στη ζάχαρη είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα βάρους. δηλητηριοΒρίσκετε δύσκολο να ελέγξετε την ζάχαρη που καταναλώνετε; Ανακαλύψατε ότι δεν περνάει μέρα που να μην λαχταράτε να καταναλώσετε ζάχαρη; Το πρόβλημα σας έχει χειροτερέψει τόσο που έχετε αρχίσει να καταναλώνεται ζάχαρη κρυφά από τον/την φίλη σας ή την οικογένεια σας; Εάν ανήκετε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες τότε είναι καιρός να περιορίσετε αυτή την κακή συνήθειά σας.

Το να τρώτε τόσο πολύ ζάχαρη σημαίνει ότι το σώμα σας θα αρχίσει να παράγει περισσότερη ινσουλίνη. Η επιπλέον ινσουλίνη θα κάνει τα επίπεδα του σακχάρου αίμα σας να μειωθούν κάτι που οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο καθώς ο οργανισμός σας θα ζητάει ακόμη περισσότερη ζάχαρη. Πριν καν να το καταλάβετε ότι έχετε εθιστεί στην ζάχαρη, το σάκχαρο στο αίμα σας θα μειωθεί και τότε είναι που θα χρειάζεστε όλο και περισσότερη ζάχαρη. Στην προσπάθεια σας να σταματήσετε αυτό τον φαύλο κύκλο μπορεί να είναι δύσκολο καθώς μπορεί να αντιμετωπίσετε:

  • Πονοκεφάλους
  • Κούραση
  • Ζαλάδα
  • Κατάθλιψη
  • Αλλαγή διάθεσης
  • Αϋπνία

Η Υπνοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει αφού θα σας επιτρέψει να επανακτήσετε τον έλεγχο πάνω στη ζάχαρη και να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε συμπτώματα εθισμού είτε ψυχολογικού είτε νοητικού. Επιπλέον θα καθιερώσουμε ο οργανισμός να ζητάει υγιεινές τροφές. Τέλος ο εθισμός στη ζάχαρη πολλές φορές συνδέεται με αγχώδη τρόπο ζωής, οπότε θα δουλέψουμε με τεχνικές χαλάρωσης και διαχείρισης του άγχους όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Έχετε ερωτήσεις;

Ενδιαφέρεστε για την υπηρεσία ή θέλετε έχετε κάποια ερώτηση ή απορία; Επικοινωνήστε μαζί μας.

Θέλετε Περισσότερα;

Δείτε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.