Οι κρίσεις πανικού μπορεί να συμβούν στον καθένα. Τουλάχιστον το 15% του πληθυσμού υποφέρει από κρίσεις πανικού και είναι πιο συχνές στις γυναίκες. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας ότι αν βιώσετε μια κρίση πανικού μια φορά ότι θα αναπτύξετε μόνιμες διαταραχές. Ο αριθμός των προσβολών πανικού που έχετε θα εξαρτηθεί από τη σοβαρότητα της κατάστασής σας. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μία ή δύο προσβολές (κρίσεις) κάθε μήνα, ενώ άλλοι μπορεί να μην ξαναβιώσουν.

Κρίσεις Πανικού Συμπτώματα

Όσοι έχουν κρίσεις πανικού βιώνουν τον φόβο ο οποίος προκαλείται απροσδόκητα και επανειλημμένα χωρίς προειδοποίηση. Οι κρίσεις μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε ώρα. Είναι πιθανό επίσης να βιώσουμε και κάποια κρίση πανικού κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν και οι περισσότερες διαρκούν για μερικά λεπτά, περιστασιακά μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 15 λεπτά και σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσουν πάνω από μία ώρα ή περισσότερο.

Διαταραχή Πανικού & άλλες Παθήσεις

Η διαταραχή πανικού συχνά συνυπάρχει με άλλες παθήσεις, όπως για παράδειγμα με κατάθλιψη ή αλκοολισμό και είναι αρκετά κοινό καινούργιες φοβίες να δημιουργούνται σε μέρη όπου ο ασθενής έχει βιώσει μια κρίση πανικού. Για παράδειγμα, αν μια κρίση πανικού συμβεί ενώ βρίσκεστε σε ένα τρένο, είναι πολύ πιθανόν να αρχίσετε να αποφεύγετε τα ταξίδια σε τρένα και τελικά αυτό μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλα μέσα μεταφορών. Αυτό συμβαίνει γιατί το μυαλό μας είναι υπερπροστατευτικό αλλά και παράλληλα τεμπέλικο. Για να μας προστατεύσει από το να μην ξαναβρεθούμε σε αυτή την άσχημη κατάσταση, μας αποκλείει εκείνο το μέρος ή άλλα παρόμοια μέρη (δημιουργώντας πολλές φορές μία φοβία ή το αίσθημα ενός πανικού). Μέσω της Υπνοθεραπείας όμως μπορούμε να κάνουμε τις κατάλληλες συνδέσεις μέσα στο υποσυνείδητό μας έτσι ώστε το μυαλό μας να μπορέσει να διαχειριστεί το γεγονός και να αντιδράει με έναν πιο φυσιολογικό και ήρεμο τρόπο.

Κρίσεις Πανικού Αντιμετώπιση / Θεραπεία

Η υπνοθεραπεία θα σας βοηθήσει να καταλάβετε την προέλευση της κρίσης πανικού και το πιο σημαντικό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε. Ο πανικός και το άγχος είναι ακριβώς ο τρόπος που το σώμα αντιδρά όταν πιστεύει ότι υπάρχει μια απειλή με σκοπό να μας προστατεύσει. Μέσω της υπνοθεραπείας μπορούμε να μάθουμε στον εαυτό μας να μπορεί να διαχειρίζεται το άγχος και ότι μπορεί να συνεχίσει να μας προστατεύει με έναν πιο φυσικό και ήρεμο τρόπο που βολεύει εμάς τους ίδιους έτσι ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε την ζωή.

Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ένα ραντεβού για να τις αντιμετωπίσετε! Πολλοί από τους πελάτες μας με κρίσεις πανικού το κατάφεραν.

Έχετε ερωτήσεις;

Ενδιαφέρεστε για την υπηρεσία ή θέλετε έχετε κάποια ερώτηση ή απορία; Επικοινωνήστε μαζί μας.

Θέλετε Περισσότερα;

Δείτε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.