Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Thesspuppet 2017 – Μάσκες Ψυχής – Διήμερο εντατικό εργαστήρι Υπνοθεραπείας, Μάσκας και Υποκριτικής

3 Νοεμβρίου, 2017 @ 03:00 - 4 Νοεμβρίου, 2017 @ 20:00

80€

Το εργαστήρι υποκριτικής και υπνοθεραπείας υπό τον τίτλο Μάσκες ψυχής προέκυψε από τη συνεργασία του Κέντρου Κλινικής Υπνοθεραπείας και Νευρο-γλωσσικού Προγραμματισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη και του Θεάτρου Ειδεκανού με έδρα τη Λευκωσία. Η πρόταση αφορά ένα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα  τη μάσκα ως θεραπευτικό εργαλείο και μέσο εμψύχωσης με στόχο την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και ειδικά για τους καλλιτέχνες και τους δημιουργικούς ανθρώπους που αναζητούν αυθεντικούς τρόπους έκφρασης.

Απευθυνόμενο κυρίως σε ηθοποιούς, κουκλοπαίκτες, συγγραφείς, θεατρολόγους και δημιουργικούς ανθρώπους και εκπαιδευτές καθώς και σε άτομα που επιθυμούν να εμβαθύνουν στην υποκριτική μέσω της ανάκλησης της πρώιμης δημιουργικότητας, το εργαστήρι ενισχύει το αίσθημα της ενήλικης διαχείρισης της καλλιτεχνικής έκφρασης με στόχο τη μέγιστη απόδοση μπροστά σε ακροατήριο. Φοβίες, άγχη και μπλοκαρίσματα αναστέλλουν και εν τέλει απενεργοποιούν το εύρος της εκφραστικής μας ικανότητας. Το εργαστήρι συνδυάζει σειρά από θεραπευτικές τεχνικές σε βαθιά χαλάρωση (υπνοθεραπεία), κατασκευή προσωπικής μάσκας και  ασκήσεις ή παιχνίδια βασισμένα στις αρχές της θεατρικής έκφρασης (φωνή, βλέμμα, ισορροπία ενέργειας και χαλάρωσης, διαθεσιμότητα, επικοινωνία). Όλα συνδέονται με το «δημιουργικό εσωτερικό παιδί που θέλει να συνδεθεί και να μάθει να συνεργάζεται με τον ενήλικο εαυτό του» με στόχο τη βελτίωση της δημιουργικής έκφρασης των συμμετεχόντων.

 

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 14 άτομα

Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ

Απευθύνεται σε: ηθοποιούς, κουκλοπαίκτες, θεατρολόγους, σπουδαστές δραματικών σχολών καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η συγκεκριμένη μέθοδος στην επαγγελματική ή προσωπική τους ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι το εργαστήρι μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στην ελληνική είτε στην αγγλική γλώσσα ανάλογα με  τις ανάγκες της ομάδας

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια ώστε να μπορούν να κινηθούν άνετα στο χώρο και το πάτωμα.

Το εργαστήρι θα οπτικογραφείται κατά διαστήματα για σκοπούς αρχείου με τη σύμφωνη γνώμη των συμμετεχόντων.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Αιθ. Πολλαπλών χρήσεων)
Λόγω περιορισμένων θέσεων, είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 6936 946171 ή στη διεύθυνση seminars.thesspuppet@gmail.com

Λεπτομέρειες

Αρχή:
3 Νοεμβρίου, 2017 @ 03:00
Τέλος:
4 Νοεμβρίου, 2017 @ 20:00
Κόστος:
80€
Ιστότοπος:
http://www.thesspuppet.gr/

Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής