Ο εθισμός στην σοκολάτα είναι κάτι το οποίο το συναντάμε πολύ συχνά και πολλέςeating-choc φορές αποτελεί πόθο, ειδικά για τις γυναίκες. Αυτή η λαχτάρα για φαγητό και κυρίως για σοκολάτα έχει την ρίζα της κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες και στη συναισθηματική κατάσταση παρά σε πραγματική πείνα. Η σοκολάτα αποτελεί τον πιο κοινό πόθο όσον αφορά την κατηγορία του φαγητού με το 40% των γυναικών και το 15% των ανδρών να αυτοαποκαλούνται chocoholics, δηλαδή άτομα με εθισμό στη σοκολάτα. Αυτοί οι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια συνήθεια η οποία δημιουργεί μια στιγμιαία αίσθηση ευεξίας και ακόμη ότι η έλλειψη οδηγεί σε συμπτώματα στέρησης.

Το να τρώει κανείς φαγητά πλούσια σε λίπη, όπως η σοκολάτα απελευθερώνει μια χημική ουσία την “σεροτονίνη” η οποία μας κάνει να αισθανόμαστε περισσότερο χαρούμενοι. Επιπλέον η σοκολάτα περιέχει διάφορα βιολογικά ενεργά συστατικά, τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν μη ομαλή συμπεριφορά και ψυχολογική αντίδραση που προκαλείται κυρίως από ουσίες εθισμού. Τέλος κάτι εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι καθιστά πολύ πιο δύσκολο για εσάς να διαχειριστείτε το βάρος σας.

Η υπνοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει στο να ξαναεκπαιδεύσετε το μυαλό σας ώστε να ξεπεράσετε τον εθισμό σας στην σοκολάτα, βοηθώντας σας να διαχειριστείτε στις αιτίες που υποβόσκουν (π.χ συναισθηματική κατάσταση). Θα έχετε την δυνατότητα να απολαμβάνετε υγιεινά φαγητά και να πάρετε και πάλι τον έλεγχο της ζωή σας, στα χέρια σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ένα ραντεβού για μια συνεδρία.

Έχετε ερωτήσεις;

Ενδιαφέρεστε για την υπηρεσία ή θέλετε έχετε κάποια ερώτηση ή απορία; Επικοινωνήστε μαζί μας.

Θέλετε Περισσότερα;

Δείτε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.