Σας απασχολεί η διακοπή καπνίσματος;

«Η Ύπνωση είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την μόνιμη διακοπή καπνίσματος, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη επιστημονική σύγκριση μεθόδων διακοπής της συνήθειας που έγινε ποτέ» – New Scientist, volume 136, issue 1845 (https://www.newscientist.com/article/mg13618450-700-how-one-in-five-have-given-up-smoking/).

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Πανεπιστημίου της Iowa με δείγμα 72.000 ατόμων, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο Journal of Applied Psychology, κατέδειξαν την Υπνοθεραπεία ως την «πιο αποτελεσματική μέθοδο θεραπείας με υποκατάστατα νικοτίνης» (όπως π.χ. η τσίχλα, τα τσιρότα, τα ρινικά σπρέι και οι συσκευές αναπνοής) για την διακοπή του καπνίσματος.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Υπνοθεραπεία έχει 85% ποσοστό επιτυχίας με μόλις μία συνεδρία, ενώ τα ποσοστά επιτυχίας των υπόλοιπων μεθόδων είναι:

  • Βελονισμός 25%
  • Τσίχλες νικοτίνης (μέθοδος η οποία έχει και αρνητικές παρενέργειες) 11%
  • Τσιρότα νικοτίνης (επίσης με παρενέργειες) 13%
Εκείνοι που ήθελαν να κόψουν το κάπνισμα έκαναν, κατά μέσο όρο, έξι απόπειρες με θεραπεία υποκατάστασης νικοτίνης, πριν το διακόψουν επιτυχώς.

Γιατί καπνίζετε;

Έχετε ποτέ σκεφτεί για ποιο λόγο αρχίσατε το κάπνισμα; Έρευνες δείχνουν ότι:

  • 15% καπνίζουν λόγω εθισμού
  • 15% καπνίζουν λόγω συνήθειας
  • 70% καπνίζουν λόγω εικόνας (για το image!)

Η αλήθεια είναι ότι το κάπνισμα έχει μικρή ή μέτρια σωματική εξάρτηση. Εάν σήμερα κόψετε το τσιγάρο αύριο δεν θα έχετε κανένα έντονο σύνδρομο σωματικής στέρησης, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το αλκοόλ και άλλες ουσίες εξάρτησης. Η εξάρτηση που προκαλεί το κάπνισμα είναι κυρίως ψυχολογική. Μάλιστα, πολλοί καπνιστές συγχέουν την εξάρτηση με την απόλαυση, καταφεύγοντας σε διάφορες δικαιολογίες προκειμένου να μην κόψουν το κάπνισμα.

Συνεπώς, αν θέλετε να κόψετε το τσιγάρο μπορείτε!

Κάθε ασθενής είναι μοναδικός

Πριν αρχίσουμε την ύπνωση θα έχουμε μια συζήτηση σχετικά με τη συνήθειά σας να καπνίζετε, αλλά και τους λόγους για τους οποίους θέλετε να απαλλαγείτε από τη συνήθεια αυτή.Οι πληροφορίες που θα συλλέξουμε θα καθορίσουν την τεχνική ύπνωσης που θα ακολουθήσουμε, δηλαδή την πλέον κατάλληλη τεχνική για εσάς. Ο κάθε καπνιστής έχει το δικό του μοτίβο καπνίσματος και το να γνωρίζετε ποια συγκεκριμένα γεγονότα σάς κάνουν να θέλετε να καπνίσετε βοηθάει σημαντικά στο να κόψετε το τσιγάρο. Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Οι περισσότερες θεραπείες για τη διακοπή του καπνίσματος χρειάζονται μόνο μια συνεδρία. Σύμφωνα με τις στατιστικές, αλλά και την εμπειρία μας, δύο συνεδρίες έχουν καλύτερα αποτελέσματα, ειδικά για τους περιστασιακούς καπνιστές, αλλά οι περισσότεροι (κυρίως οι μανιώδεις καπνιστές) διακόπτουν το κάπνισμα από την πρώτη συνεδρία.

Διακοπή Καπνίσματος

Θέλετε πραγματικά να κόψετε το κάπνισμα;

Το κίνητρο είναι πολύ σημαντικό για να κόψετε το κάπνισμα. Εάν η διακοπή καπνίσματος που σκέφτεστε απορρέει από την προσπάθεια κάποιου άλλου να σας πείσει να το κάνετε ή αν η περίοδος στην οποία θα προσπαθήσετε να διακόψετε το κάπνισμα είναι γεμάτη ασυνήθιστο άγχος ή δυσκολίες, τότε είναι λιγότερο πιθανό να πετύχετε τη διακοπή του καπνίσματος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο καλύτερος τρόπος είναι να αντιμετωπίσετε πρώτα τα υποβόσκοντα προβλήματά σας, κάτι το οποίο όχι μόνο θα σας κάνει περισσότερο χαρούμενους, ήρεμους και γεμάτους αυτοπεποίθηση, αλλά και θα σάς βοηθήσει στη διακοπή του καπνίσματος.

Σε κάθε περίπτωση, τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος είναι πολλαπλά, τόσο στην υγεία όσο και στην τσέπη σας. Εμείς, στο Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας & NLP, είμαστε εδώ για να σάς βοηθήσουμε να πετύχετε στην προσπάθειά σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα ή για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Έχετε ερωτήσεις;

Ενδιαφέρεστε για την υπηρεσία ή θέλετε έχετε κάποια ερώτηση ή απορία; Επικοινωνήστε μαζί μας.

Θέλετε Περισσότερα;

Δείτε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.