Δυσαρμονική Συμπεριφορά και Ασθένειες

Στις μέρες μας η ανθρωπότητα – γεμάτη ασθένειες – αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης, προερχόμενα -κατά την άποψή της- από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, του νερού, του οξυγόνου, της διατροφικής αλυσίδας, την κλιματική αλλαγή, από την αυξημένη παραγωγή του διοξειδίου του άνθρακα (λανθασμένα!), τα πυρηνικά και πολλά άλλα. Η επίλυση των ανωτέρω επηρεάζει το μέλλον και την επιβίωσή της ή τον αφανισμό της!

Τα βασικά αίτια της δυστυχίας αυτής βρίσκονται στον ίδιο τον άνθρωπο. Για να αλλάξουμε τον κόσμο, χρειάζεται να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Να ξαναφέρουμε την κατανόηση, την ειρήνη, τη συγχώρεση, την ανοχή, το συναίσθημα της ΑΓΑΠΗΣ στις σχέσεις των ανθρώπων… Να αλλάξει η πρωτόγονη αντίληψη πως ο άνθρωπος είναι ένα σύνολο κοκκάλων, δέρματος σάρκας και αίματος, δηλ. ένα φυσικό υλικό σώμα. Αντίθετα αποτελεί μία ενότητα Σώματος-Πνεύματος και Ψυχής, άρρηκτα συνδεδεμένων και απόλυτα επηρεαζόμενων μεταξύ τους.

Τo 95% του συνόλου αυτών είναι πληροφοριακά ενεργειακά πεδία του υποσυνείδητου σύμφωνα με την άποψη του Λαζάρεφ.

Η κατανόηση της λειτουργίας αυτών των ενεργειακών πεδίων και μια προσπάθεια αναθεώρησης των αποκτηθέντων γνώσεων είναι επιβεβλημένη. Στα τυφλά προσπαθούμε να κατακτήσουμε τον κόσμο, παραβαίνοντας συμπαντικούς και φυσικούς νόμους .

Μολύνουμε το περιβάλλον, το οποίο θα κληρονομήσουν τα παιδιά και εγγόνια μας, για ένα αμφιλεγόμενο κέρδος στις τσέπες ολίγων!

«Στο υποσυνείδητο κάθε ανθρώπου βρίσκονται, κατά την άποψη Λαζάρεφ, προγράμματα συμπεριφοράς, προερχόμενα από συναισθήματα θυμού, μίσους, ζήλιας, αγάπης και άλλα, που ένιωσαν οι γύρω μας, και προγράμματα (συμπεριφορές) από εμάς τους ίδιους προς άλλους συνανθρώπους μας»…

Το συναίσθημα θυμού του πατέρα προς τον γιο ή και αντίστροφα, ο εκνευρισμός ενός αφεντικού προς τους υπαλλήλους του, και το αντίστροφο, προκαλούν αλλοίωση «των ενεργειακών δομών» στους συγκεκριμένους ανθρώπους και δυσαρμονία στο Σύμπαν!

Το Σύμπαν, όμως, δεν αρέσκεται σε ανισορροπίες. Θα προσπαθήσει να επαναφέρει την αρμονία μέσα από διάφορες ασθένειες στο υλικό πεδίο. Η ιατρική επιστήμη θα «θεραπεύσει» με φάρμακα τα συμπτώματα και το χειρουργείο θα κόψει το κατεστραμμένο όργανο. Τα αίτια όμως της ασθένειας θα εξακολουθούν να βρίσκονται θαμμένα στο υποσυνείδητο. Τυχαία γεγονότα και περιστατικά  θα ενεργοποιούν την αρρώστια που «θεραπεύτηκε».

Ο κ. «Χ» εδώ και ένα μήνα υποφέρει από βρογχίτιδα. Παρά τα κατάλληλα φάρμακα των γιατρών, η κατάστασή του χειροτερεύει. Μια εξέταση στο ψυχοενεργειακό του πεδίο απέδειξε πως τον προηγούμενο μήνα θύμωνε συνεχώς με τη συμπεριφορά της γυναίκας του!

Ο Θυμός, ως αρνητικό γεγονός πέρασε στο υποσυνείδητο του κ. «Χ» και εκδηλώθηκε ως βρογχίτιδα στον ίδιον. Θα μπορούσε να μεταφερθεί ως κληρονομιά του πατέρα και στο νεογέννητο, αν η γυναίκα του γεννούσε εκείνη την περίοδο! Η συγνώμη και η προσευχή από καρδιάς τον επανέφεραν στην υγεία του σε λίγες μέρες.

Η λανθασμένη συμπεριφορά προς τον εαυτό μας και προς τους συνανθρώπους μας, τα ζώα και τη φύση, εξηγούν τη ραγδαία αύξηση σοβαρών και αυτοάνοσων ασθενειών στην εποχή μας. Η παραβίαση ηθικών εντολών, η έλλειψη στοργής, η απουσία της Αγάπης, η ανταπόδοση της βίας με τη βία, η επιθετικότητα, τα συναισθήματα ζήλειας, θυμού, μίσους, τα οποία δύσκολα ελέγχει ο σύγχρονος άνθρωπος, δημιουργούν ανεξέλεγκτες  Συμπαντικές καταστάσεις ανισορροπίας σε ψυχοενεργειακό πεδίο. Στη συνέχεια, αν διαρκέσουν θα εκδηλωθούν ως σωματικές ασθένειες στο υλικό πεδίο, πολλές φορές και στη γενιά που θα ακολουθήσει… Η συγχώρεση και η μετάνοια από καρδιάς, αλλάζουν το πεδίο επαναφέροντας την αρμονία στο Σύμπαν και στους ανθρώπους την υγεία.

Συμπερασματικά:

Η ενασχόληση της Ιατρικής επιστήμης και με την πνευματική διάσταση του ανθρώπου, αλλά και η κατανόηση του κοντινού περιβάλλοντός μας, είναι άμεσα αναγκαίες.

Ο νόμος του αντιπεπονθότος του Πυθαγόρα, ο οποίος είναι και Συμπαντικός νόμος της τιμωρίας και της ανταμοιβής, για τις σκέψεις και πράξεις στην καθημερινότητά μας, καθορίζει την υγεία ή την αρρώστια μας. Εμείς δημιουργούμε το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας, το μέλλον του πλανήτη αλλά και το μέλλον του Σύμπαντος.

Τις ασθένειες τις προκαλούμε -και τις προσκαλούμε- εμείς οι ίδιοι με τις λαθεμένες σκέψεις και ανάρμοστες συμπεριφορές που ανεξέλεγκτα συναισθήματα και η έλλειψη Αγάπης δημιουργούν.

Θα βρείτε περισσότερα για την αυτορρύθμιση πεδίου στο βιβλίο «Διαγνωστική του κάρμα» του Σ.Ν. Λαζάρεφ, Εκδόσεις RaducaVerlag 2012.

Για την Ιπποκράτεια Διαβίωση

Νίκος Γ. Δαφόπουλος – Σύμβουλος Ορθού Τρόπου Ζωής & Διατροφής, Διπλωματούχος του Κέντρου Έρευνας CE.RE.D.OR -«Vie et Action» Γαλλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *