Το Ρέικι –το άγγιγμα με τα χέρια– είναι τόσο παλιά μέθοδος θεραπείας, όσο και η ανθρωπότητα. Σύμφωνα με τη διορατική Μισέλ Γκρίφιθ, η φυσική αυτή μέθοδος θεραπείας ήρθε στη γη την εποχή ύπαρξης της Λεμουρίας, οπότε λέγεται πως ενσαρκώθηκαν για πρώτη φορά άνθρωποι στον πλανήτη. Μιλάμε για 100.000 χρόνια πριν.

Με τη βύθιση της Λεμουρίας χάθηκε και η γνώση του Ρέικι.

Το Ρέικι εμφανίζεται για δεύτερη φορά στην Ήπειρο της Ατλαντίδας, ως προσπάθεια σύνδεσης του ανθρώπου με το Θεό.

Όταν όμως βυθίστηκε και η Ατλαντίδα χάθηκε και πάλι ο θεραπευτικός αυτός θησαυρός.

Το Ρέικι ήρθε ξανά, για 3η φορά, στη Γη πριν περίπου 7.000 χρόνια και απλώθηκε σιωπηρά στις περισσότερες χώρες: όπως Ινδία, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, αλλά και στην Ευρώπη. Πολλοί πιστεύουν πως η ενέργεια αυτή δόθηκε για τη θεραπεία της Μητέρας Γης και των κατοίκων της.

Είτε πιστεύει κανείς στη θεραπευτική αυτή μέθοδο είτε όχι, το Ρέικι λειτουργεί γιατί είναι Θεραπευτική Συμπαντική Ενέργεια με Συνειδητότητα. Η ενέργεια αυτή είναι σε επαφή με συμπαντικές ενέργειες και προσφέρει βοήθεια και ανακούφιση σε πολλές ασθένειες, χαρίζει ψυχική και σωματική ευεξία, ανακουφίζει από τον πόνο, ξεκουράζει και χαλαρώνει βαθιά, ξεμπλοκάρει συναισθηματικά και λειτουργεί υποστηρικτικά σε όλες τις σύγχρονες ιατρικές μεθόδους…

Ο ιδρυτής του Ρέικι, Δρ. Μικάο Ουσούι, λέει πως τη μέθοδο αυτή δεν του την έδωσε κάποιος άνθρωπος, ούτε την σπούδασε για να αποκτήσει ψυχική δύναμη για να θεραπεύει. Του δόθηκε κατά τη διάρκεια προσευχής, διαλογισμού και νηστείας 21 ημερών στο ιερό βουνό Κουράμα. Μαθητές και διανοούμενοι μελετούν αυτό το φαινόμενο, αλλά η μοντέρνα ιατρική δεν μπορεί να το ερμηνεύσει…

Ο Ουσούι, θέλοντας να εξηγήσει και να παρουσιάσει τη θεραπευτική αυτή μέθοδο στο κοινό λέει πως το Usui Reiki Ryoho είναι πρωτότυπο και πως δεν υπάρχει τίποτε σαν αυτό στον κόσμο. Αναφέρει ακόμη ότι παρουσιάζει τη μέθοδο αυτή προς όφελος και ελπίδα για ευτυχία του καθενός. Το Reiki Ryoho είναι μια πρωτότυπη μέθοδος βασισμένη στη διαισθητική δύναμη μέσα στο Σύμπαν!

Με αυτή τη δύναμη το σώμα αποκτά υγεία, ειρηνεύει ο νους και βελτιώνεται η ζωή. Έτσι η παρουσίαση της μεθόδου του Ρέικι στον κόσμο γίνεται για να βοηθήσει τους ανθρώπους με τις ασθένειες του σώματος και του νου.

Τον Σεπτέμβριο του 1923 ο μεγάλος σεισμός στο Κάντο, στο Τόκιο, προξένησε μεγάλες καταστροφές σε κτήρια και ανθρώπους. Ο Ουσούι έφερε το Ρέικι για να βοηθήσει με τις θεραπευτικές του δυνάμεις τους επιζήσαντες. Σύντομα, η κλινική του δεν χωρούσε τους ασθενείς συμπατριώτες του…

Ο Ουσούι έφυγε από τη ζωή το 1926, μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο σε ηλικία 62 ετών. Στην επιτύμβια πλάκα του γράφτηκε το παρακάτω κείμενο, το οποίο βρέθηκε χάρη στην έρευνα του Frank Arzava Petter, Δάσκαλου του Ρέικι και συγγραφέα πολλών βιβλίων  για τη μέθοδο αυτή: «Όποιος μελετά, διαλογίζεται, προσεύχεται πολύ και εργάζεται με επιμέλεια για να γίνει καλύτερος άνθρωπος, βελτιώνοντας νου και σώμα, λέγεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΝΕΥΜΑ. Όταν αυτοί οι άνθρωποι δείχνουν το σωστό δρόμο και κάνουν γενικό καλό λέγονται ΔΑΣΚΑΛΟΙ. Ένας τέτοιος Δάσκαλος ήταν και ο δόκτωρ Ουσούι, διδάσκοντας το Ρέικι (συμπαντική ενέργεια) και θεραπεύοντας αμέτρητους ανθρώπους…).

Ν. Δαφόπουλος

Reiki et karuna  Master

Geneologie Frank Arjava Petter

Σας ενημερώνουμε ότι στο Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας & NLP (Μεγάρων 8 & Κομνηνών Συκιές, 56626 – έναντι Πολιτιστικού Κέντρου Συκεών):

Στις 2/3/2018, 19:30 – 21:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γνωριμίας με το αυθεντικό Ρέικι από τον Ν. Δαφόπουλο όπου θα λυθούν όλες οι απορίες σας σχετικά με το Ρέικι.

Στις 3/3/2018, 19:00 – 22:00 και 4/3/2018, 10:00 – 15:00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο “Μύησης  Usui Reiki Ryoho 1ου Βαθμού”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο πατήστε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *